Csapatunk

Vizdárová Alzbeta

Szervezetfejlesztő, inspirációs tréner, erőforrás coach, Preventor™

Vizdárová Alzbeta vagyok, a Fényközpont Alapítvány szakmai koordinátora, Gyermek és Ifjúsági Preventor™, mentor, óvodapedagógus és tanító.
Pályafutásomat Felvidéken kezdtem, ahol alsós gyerekeket tanítottam. Több, mint tizenhárom éve viszont már Magyarországon élek és tevékenykedem. Volt lehetőségem családi napköziben, óvodában és iskolában is kamatoztatni az évek folyamán megszerzett tudást. Ahogy az intézmények felsorolása is sugallja, széles körben szereztem tapasztalatot. Foglalkoztam bölcsődés, óvodás és iskolás gyerekekkel egyaránt. Mindig fontos volt számomra, hogy segítő kezet nyújtsak olyan gyerekeknek, családoknak is, akiknek bármilyen oknál fogva az átlagnál is nehezebb. Ezért leginkább olyan intézményekben fordultam meg, ahol integrált nevelés-oktatás folyik. Így autizmussal élő, ADHD-s, tanulási zavarokkal és egyéb nehézséggel küzdő gyermekekkel való munka is a mindennapjaim részévé vált. Hamar rájöttem, hogy az, amit az egyetemen tanultam kevés ahhoz, hogy minden gyermeknek a számára legjobbat tudjam adni, ezért folyamatosan új módszeret kerestem, sajátítottam el, majd alkalmaztam. Annak érdekében, hogy az általam vezetett foglalkozások és tréningek minél változatosabbak és élvezhetőbbek legyenek, a számos módszeren kívül, különböző eszközök, játékok is azok szerves részét képezik. A szívemhez különösen közel áll a dráma- és élménypedagógia. Valamennyi résztvevő felé szeretettel és elfogadással fordulok, hogy olyan légkört teremtsek, melyben mindenki biztonságban és jól érzi magát.

Hitvallás
Hiszek abban, hogy mindannyian képesek vagyunk a fejlődésre, melyhez a körülményeket magunk teremtjük meg. Ezért a tetteink mellett kiemelkedően fontosak gondolataink is. A pozitív és optimista hozzáállás rajtunk keresztül a környezetünkre is jó hatással van.
Hiszem, hogy a változáshoz szükségünk van önmagunk megismerésére és elfogadására. Az önszeretet egy olyan kulcs, melyre egész életünkben szükségünk van ahhoz, hogy az elénk kerülő zárak könnyen nyíljanak.
Ezt hűen tükrözi egyik legkedvesebb idézetem:
„Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.”
/Babits Mihály/

Blandl Zoltánné Ildi

Szervezetfejlesztő, coach, tréner

Blandl Zoltánné Ildi vagyok A Fényközpont Alapítványnál tevékenykedem Gyermek és Ifjúsági Preventor™ munkatársaként. Csapatunk a lelki egészség megőrzéséért tevékenykedik nap mint nap, hogy a családi harmónia ne csak egy jól definiált fogalom,, hanem a mindennapok része legyen.
Életemet végigkísérte a családok támogatása és segítése megannyi formában, így 2019-től már hivatalosan Párkapcsolati Coach-ként segítettem a hétköznapokban. Hiszem és tudom, hogy egy probléma sok esetben apró változásokkal megoldható vagy a megfelelő mederbe terelhető. Így tanulmányaim során elsajátítottam az asszertív kommunikációt, tranzakció analízist és a VMI®-t (Vizualizációs Módszer Intuícióval) , így ezek a legfőbb alappillérei munkámnak.
Fő feladatunk, hogy olyan helyzetekre találjunk megoldást és ássunk a dolgok mélyére, amikor csak annyit látunk, hogy gyermekünk önbizalomhiányos, nem tud koncentrálni, esetleg túl akaratos, hisztis vagy éppen túlságosan zárkózott.
Úgy gondolom, hogy ez az utazás ahol fókuszba kerül a kitartás, a főbb emberi értékek, illetve önmagunk és mások elfogadása, alapjaiban fogja segíteni a Családi harmónia kialakulását.
Nagyon várom, hogy megismerjük egymást és megkezdjük a közös utazást.

Erdődiné Császár Viktória

Önismeret- és kommunikáció fejlesztő tréner

Erdődiné Császár Viktória vagyok a Fényközpont Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Preventor™ munkatársa, valamint néhány éve egy kis tudatosság műhelyt vezetek, ahol értékteremtő programokat szervezek a gyermekek és szüleik részére.
Tíz éve kezdtem önismerettel foglalkozni, pszichológiában és más keleti illetve nyugati tudományágakban elmélyülni, hogy minél inkább átfogóbb képet kapjak az ember, főként a gyermek holisztikus működéséről.
Tanulmányaimat az Alapítvány által elérhető tudással is folyamatosan bővítem és hálás vagyok a lehetőségért, hogy most a megszerzett ismereteket továbbadhatom a program keretein belül.
Két gyermek anyukája vagyok, 13 éves a nagyfiam és 6 éves a kislányom. Fiam születésével egy új világ kezdődött az életemben, mely még intenzívebb személyi fejlődésre sarkallt, valamint elindított egy küldetés útján, ami a jövő generáció támogatására irányul.

Hitvallás
„Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni,
van hitem a magas falak előtt.”
Pontosan ennek a néhány sornak megfelelően telnek a mindennapjaim. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, minden okkal történik az ember életében és a fejlődését szolgálja, még ha akkor épp nem is úgy tűnik. Minden elém gördült nehézséget, problémát megoldásra váró feladatnak tekintek. Folyamatosan keresem az új kihívásokat, a lehetőségeket az életben. Fontosnak tartom az álmodozást, hiszen azok életre kelve célokká, majd valósággá válhatnak. Hiszem, hogy nincs lehetetlen, kellő eltökéltséggel, kitartással és szenvedéllyel a lehetetlennek tűnő célok is elérhetőek…ezt már tapasztalatom is. Eltökélt szándékom, hogy a gyerekeknek és fiataloknak valós értéket jelentő tudást adjak át, amivel jobbá, élhetőbbé és érthetőbbé válik majd a világ maguk és mások számára. Hiszem, hogy Ők a jövő!

Kusztos Judit tréner

Kusztos Judit

HR kirendeltségvezető, coach, PreventorTM, tréner

Pedagógus végzettséggel rendelkezem, és közel egy évtizeden át dolgoztam óvodában és iskolában, ahol sok-sok gyermekkel és szülővel kerültem kapcsolatba. A gyermeknevelés és a tanítás mellett érdekelt a felnőttek világa is, ezért HR szakemberként is kipróbáltam magam. Mindkét területen számos emberi problémával találkoztam, amelyek megoldására szerettem volna hatékony eszközöket találni.
A pedagógiai és HR tapasztalatom alapján úgy éreztem, hogy sok szülőnek és gyermeknek van szüksége segítségre a mindennapi kihívások leküzdésében. Ezért elvégeztem a Fényközpont Kft. Gyermek és ifjúsági szellemi-lelki tanácsadó, Újrahangulás® konzulens, valamint Gyermek és ifjúsági VMI® (vizualizációs módszer intuícióval) módszerspecifikus képzéseket. Ezekkel a módszerekkel gyorsan és hatékonyan tudok segíteni a hozzám fordulóknak abban, hogy megtalálják az egyensúlyt és a harmóniát az életükben. Jelenleg a Fényközpont Alapítvány trénereként támogatom a fiatalokat oktatási, nevelési intézményekben.
A gyerekekkel kapcsolatos tanácsadásom célja, hogy segítsek nekik felszabadítani a bennük rejlő kreativitást, önbizalmat és örömet. A VMI® módszerrel játékosan és könnyedén tudom őket rávezetni arra, hogy meglássák és megértsék saját érzéseiket, gondolataikat és vágyaikat. A gyerekek így képesek lesznek jobban kifejezni magukat, megoldani a konfliktusaikat, erősíteni az önértékelésüket és kiteljesedni az életükben.
A tanácsadásaim során arra törekszem, hogy empátiával és nyitottsággal hallgassam meg az ügyfeleimet, és olyan megoldásokat kínáljak nekik, amelyek segítik őket a céljaik elérésében. Hiszek abban, hogy minden ember rendelkezik azzal az erővel és képességgel, amelyre szüksége van ahhoz, hogy boldog és sikeres legyen. A feladatom csupán az, hogy segítsek ezt felszínre hozni.
A mottóm: “Minden gyermek egy csoda!”

 

Zádeczki Ildikó

Gyermek és Ifjúsági Preventor™, önismereti foglalkozásokat vezetek gyermekeknek

Trombitásné Zádeczki Ildikó a nevem, a Fényközpont Alapítvány a Fényközpont Alapítvány munkatársaként, Gyermek és Ifjúsági Preventor™ munkatársaként önismereti foglalkozásokat vezetek gyerekeknek.


2006 óta oktatok sakkot a Balaton déli részén lévő településeken iskolás és óvodás gyermekeknek. Évente kb. 80 tanítványt vezetek be a sakk csodálatos világába. A sakkedzői munka mellett mindig is érdekelt a gyerekek személyiségfejlődése. A rendre és gondolkodásra tanító játék oktatása közben a szülők bizalma által lehetőségem nyílt rá, hogy hozzájáruljak a tanítványaim képességeinek kibontakoztatásához és a tanulási vagy lelki nehézségeik megoldásában, feloldásában támogathattam őket.
Több volt tanítványom – akik ma már 20-25 év közöttiek – életútját kísérem végig és elmondhatom, hogy Ők ma már boldog, felelősségteljes felnőttként állnak helyt a mindennapokban. A szülők gyakran visszajeleznek, hogy milyen nagyszerű hatást gyakorolt gyermekük fejlődésére az egyedi módszertan, mellyel támogattam a szakkörömbe érkező ifjúságot.
A sakk műhelytitkaiba történő beavatás szépsége arra inspirált, hogy tovább képezzem magam. Így találtam rá az Újrahangolás Központra, ahol 2021-ben végeztem el a gyermek és ifjúsági szellemi-lelki Coach képzést. A tanulás azóta is szüntelenül folytatódik, hiszen a világ változik, újabb eszközök módszerek szükségesek ahhoz, hogy a problémák ne érhessenek utol bennünket.

Ma már a sakk mellett gyermek Preventorként játékos önismereti foglalkozásokat vezetek a fiataloknak, amely segíti a személyiségük érését és háttértámogatás a pedagógusok munkájához. A cél, hogy a gyermekek minél többet legyenek örömben, jó érzésben, mert akkor lehet számukra hatékonyan ismeretet átadni, tanítani. A gyermek öröme a szülő öröme is egyben és ez a körforgás boldoggá tesz mindenkit, akik azon fáradoznak, hogy a jövő generációja értékeket képviselő, felelősségteljes, boldog felnőtté váljon.

 

 

Ponecker Fanni

Felnőtt és gyermek életviteli tanácsadó, önismereti tréner

Önismereti tapasztalataimat közel tíz éve gyűjtöm és folyamatosan bővítem. Tanulmányaim során észrevettem magamon, hogy elkezdett felgyorsulni a fejlődésem és megértettem azt, hogy az önismereti munka, kiegészítve a különböző módszerekkel milyen nagy hatást gyakorolnak az életemre. Ezek az élmények motiváltak arra, hogy szakemberré váljak.

Feltett szándékom, hogy tudásomat átadjam a hozzám fordulóknak és megmutassam azokat az önmagamon és klienseimen is használt és bevált eszközöket, amelyekkel az ember könnyedebbé, szebbé és boldogabbá teheti saját életét, kapcsolatait és az önmagához, illetve a környezetéhez fűzött viszonyát.

Hiszek a csoport erejében. Amennyiben egy közösség tudatosan és éberen képes egymással kapcsolódni és kommunikálni, amikor minden egyes résztvevő dolgozik önmagán, az úgy gondolom csodákra képes. Egy munkahelyi környezet tökéletes terep a közösséghez való tartozás megéléséhez. Ha egy csapat jól működik, elfogadásban és békében van egymással, az nem csak a munka minőségének fellendülésében mutatkozik meg, hanem egyéni szinten, a privát életben, családban, párkapcsolatban stb. is megjelenik.

Amikor az egyén felismeri hátráltató, gátló mechanizmusait és közelebb kerül önmagához, úgy nő empátiája embertársaival szemben is. Amikor egy munkahelyi környezetben a kollégák együttműködve, egymást segítve, a konfliktusokat nyíltan és asszertív módon megbeszélve képesek dolgozni, rengeteg tér és energia marad a vállalat tényleges célkitűzéseinek elérésére és a munka kivételesen magas szinten történő elvégzésére.

Az önismereti munka és a kapcsolati viszonyok rendezése nem egyszerű, de annál inkább a sikeres jövőhöz vezető feladat. Legmélyebb tiszteletem övezi azokat a munkahelyeket, vállalatokat, ahol elindulnak ezen az úton és a tréningeken megszerzett tudást és tapasztalatot beépítik mindennapjaikba.

Kovács Krisztina

Zenetanár, személyiségfejlesztő és érzelmi intelligenciafejlesztő szakember

Gitártanár és kamaraművész, valamint óvodapedagógus végzettségekkel rendelkezem. Mindig is nagyon közel állt hozzám a pszichológia. A zenetanítás során mérhetetlenül fontos a lélek rezdüléseinek felismerése, hiszen annak megnyilvánulásaival dolgozunk. Ahogy a zenén keresztül az általam vezetett csoportokban, táborokban, együttesekben célom megtalálni a harmóniát, úgy az életben is törekeszem meglelni a kiegyensúlyozottságot.

A Személyiségfejlesztő Akadémia elvégzése kapcsán amellett, hogy hatalmasat léptem előre önmagam megismerésében, megtanított, hogyan segítsek másoknak is saját érzelmi intelligenciájuk és személyiségük fejlődésében, és ezáltal átjutni élethelyzetek okozta nehézségeiken. A képzéseink során számos csoportos tréneri módszertan birtokába jutottam, melyeket eredményesen alkalmazok különböző munkaközösségek workshopjain.

A Sacralux Kft. képzésein mélyebb ismereteket szereztem a Tranzakcióanalízisről és elsajátítottam Várnai Myrtill Adrienne VMI® módszerét. Ez a csodálatos, új alapokra épülő, különleges módszer nagy hatékonysággal tud segíteni számtalan megrekedt élethelyzetben, legyen akár szó egyéni vagy közösséghez kapcsolódó problémáról.

HITVALLÁSOM:
Fontosnak tartom, hogy az egyén, aki élete egy pontján elakadt, megértse önmaga felelősségét saját életében. Vallom, hogy életünk sorsának alakulása a kezünkben van, mi döntünk arról, mire fókuszálunk, mibe fektetjük az energiánkat. Én a pozitív, szeretetre és elfogadásra épülő, cselekvő, kíváncsi és életigenlő attitűd mellett tettem le a voksomat. Másoknak is ezt szeretném átadni. Hiszem, hogy a csoportos munkában ezek az egyéni képességek, készségek, attitűdök jól irányított vezetés mellett könnyedebben felszínre jöhetnek és hatékonyan formálhatók, fejleszthetők.
Az évek alatt megtanult egyszerű, érthető és csodálatos módszerek alkalmazásával, valamint azok átadásával szeretnék segítséget nyújtani az arra nyitott, bármely vállalati szektorban dolgozó embernek.
Igyekszem a legjobb tudásom szerint segíteni, elkötelezetten, értő és megértő figyelemmel kísérni azokat az embereket, akik problémáikban bizalommal fordulnak felém, akár egyéni, akár csoportos foglalkozások keretein belül.

MOTTÓM:
„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” (Henry Ford)

Kirády Tímea

Önismereti, életvezetési és kapcsolati tréner, táplálkozás és életmód mentor

Répásiné Kirády Tímea vagyok. Becenevem: Kira. A Fényközpont Alapítvány munkatársaként, Gyermek és Ifjúsági Mester Coach-ként és Preventor™-ként tevékenykedem. Rekreáció és Egészségfejlesztési Szakon végeztem a TF-en. A SOTE ETK-n pedig Wellness szakmenedzserként. Úszóoktatóként és Trénerként több éves gyakorlatot szereztem, táborokban is tevékenykedtem, innen is a személyes tapasztalat a gyermekek és szülők „helyzetét” érintve.
Boldog feleség és két gyermekes családanya vagyok: van egy 8 éves fiam és egy 6 éves lányom. Ezáltal pontosan látom, hogy milyen problémákkal küzdenek a Szülők, a Gyermekek és a Pedagógusok egyaránt. Óriási megtiszteltetésnek és kincsnek élem meg, hogy a Fényközpont Alapítvánnyal találkoztam. Hihetetlen nagy értést és segítséget kaptam tőlük. Hiszem, hogy a tőlük kapott tudással és a fantasztikus segítőkkel együtt megfelelő támogatást tudunk nyújtani a gyermekek és az érintett felnőttek számára. Ezt a célt pedig magunk előtt tartva, támogatva, szeretettel fordulunk hozzájuk. Mindez segít abban, hogy örömteli, felelősségteljes felnőtté váljanak gyermekeink, határozottak legyenek, és már megtanulva az emberi értékek felismerését, önmaguk és a másik ember elfogadását és tiszteletét is szem előtt tartva.
Hitvallás
Életem során mindig is fontosnak tartottam az egészséget, a sportot, a gyerekekkel-felnőttekkel való jó kapcsolatot, a minőségi, jól megélt életet. De én is éreztem, a testi egészség nem elég. Folyamatos nyitott voltam a fontos tudás megszerzésére. Mind a mai napig hiszem, hogy folyamatosan fejlődünk. Hihetetlenül örülök, hogy mertem bátran dönteni a tartós pozitív, optimista, és empatikus szemlélet mellett. Hiszem a mottóm is az, hogy:
„Nem az élet lesz kegyes hozzám, én leszek kegyes az élethez!”
Célom a testi és lelki egészség javulása, megőrzése, mindezt úgy elérve, hogy a másiknak is példát mutatva, kedves és szeretetteljesen álljunk az emberek felé. Tudva, hogy amit adok, azt többszörösen vissza is kapom. Utána, hogy mit érzek? Természetesen Hálát, hogy én is részese lehetek ennek a folyamatnak, ennek az EGÉSZ-ségnek!

 

Dr. Dámócziné Nánási Tímea Pszichoedukációs Preventor™, Pedagógiai és családsegítő mentor

Dr. Dámócziné Nánási Tímea

Pszichoedukációs Preventor™, Pedagógiai és családsegítő mentor

Alapszakmám gyógypedagógus és fejlesztő pedagógus. Számtalan képzéssel bővítettem ismereteimet, hogy hatékonyabban tudjak segíteni gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A Myrtill által kidolgozott módszereket integrálva eredményességem megsokszorozódott. A problémák megoldódása által Ügyfeleim megkönnyebbülést és örömöket élnek át a pozitív változások tükrében.
Szakterületeim: pedagógia, egészségtan, gyermek fejlődés-lélektan, stresszkezelés, konfliktuskezelés, asszertív kommunikáció, önismereti, párkapcsolat, vállalati tréner.

Nagyon fontosnak tartom a megfelelő munkahelyi környezet megteremtését, hiszen napi 8-12 órát is dolgozunk. A munkahelyi hangulat nagymértékben befolyásolja a munkán kívüli kapcsolatainkat; kihatással lehet családunkra is. A megfelelő munkahelyi környezet lehetőséget biztosít szakmai fejlődésünk, énhatékonyságunk gyarapodása, a társas kapcsolódás, illetve önértékelésünk növekedése kapcsán. De mi van akkor, ha inkább a negatív hatások érvényesülnek, és egyre inkább azt érezzük, hogy a munkánk során leépülünk, szorongunk, kimerülünk, esetleg egészségügyi problémáink jelentkeznek? A munkánk során bennünket érő negatív hatások nagymértékben befolyásolhatják mind fizikai, mind mentális jóllétünket.

Honnan meríthetünk motivációt a munkához? A munkavégzés elsődleges céljai között szerepel a pénzkereset. Azért dolgozunk, hogy megteremtsük a megélhetésünkhöz és a kényelmes életvitelünkhöz szükséges anyagi erőforrásokat. Innen származik az egyik elsődleges külső motivációnk. Ez azonban csak az egyik oldala az egyenletnek. Ahhoz, hogy igazán sikeresek legyünk és örömünket is leljük a munkahelyi feladatokban, belülről fakadó hajtóerőre is szükségünk van. Ebben tudok én segíteni!

Amit elmondhatok, hogy hálás vagyok és szeretem a munkámat!

Scroll to Top