Rólunk

Mindannyian azon dolgozunk, hogy gyermekeink boldog, egészséges felnőtteké váljanak.

Kik vagyunk

A Fényközpont Alapítvány tevékenységének szakmai háttérét Várnai Myrtill Adrienne biztosítja, klinikai szakpszichológus, közgazdász, felnőtt és gyermek szakos, integratív terapeuta, a VMI® és Újrahangolás® módszerek, valamint a Sacralux Meditáció™ megalkotója.

Szakkörrel kapcsolatos információk, helyszín, díjak, kapcsolat.​

A szakkör hetente egyszeri, 45 perces alkalmat jelent. A szakkör indítása minimális jelentkezési létszámhoz kötött, ez 5 fő/csoport. A csoport maximális létszáma 8 fő. A csoport feltöltése jelentkezési sorrendben történik.

Szülők, nagyszülők részére szóló tréninggel kapcsolatos információk, helyszín, díjak, kapcsolat

A foglalkozások tervezett tematika alapján kerülnek megtartásra, a következő módon: igazodva a gyermekek szakköri tematikájához, 10 hónapos vázlat alapján jelöljük ki az aktuális témákat.

Kik vagyunk?

A Fényközpont Alapítvány tevékenységének szakmai háttérét Várnai Myrtill Adrienne, felnőtt és gyermek szakos klinikai szakpszichológus, közgazdász, szervezetfejlesztő, a VMI® módszer megalkotója biztosítja.

Amikor a hagyományos pszichológiát ötvözni kezdte a testi-lelki-szellemi egységgel foglalkozó tanokkal, valamint a kvantumfizikai kutatások eredményeivel, megformálódott a megoldás is.

Előbb felnőttek számára, majd gyermekek részére kezdett foglalkozásokat tartani. Több éves szorongások, viselkedésproblémák, idegrendszeri rendellenességek kezdtek megoldódni.

Végre különösen hatékonyak lettek a terápiák, amire mindig is vágyott, ezen módszerek lett átültetve a gyermekkel való csoportos foglalkozások vonatkozásában is.

Ami alapot ad a tevékenységünknek

Nyitottság

Felelősség

Tisztelet

Együttműködés

Missziója az, hogy

  • minél több ember jusson hatékony segítséghez,
  • minél több szakember kezében legyenek hatékony eszközök a segítéshez,
  • a szülők eszközöket kapjanak gyermekneveléshez.

A Fényközpont Alapítvány gyermekszakkör-vezetői és szülőifoglalkozás-vezetői szakképzett trénerek.

Szakkörrel kapcsolatos információk, helyszín, díjak, kapcsolat.

A szakkör hetente egyszeri, 45 perces alkalmat jelent. A szakkör indítása minimális jelentkezési létszámhoz kötött, ez 5 fő/csoport. A csoport maximális létszáma 8 fő. A csoport feltöltése jelentkezési sorrendben történik.

A szakkör pontos helyszínéről, időpontjáról az adott intézménnyel (iskola, óvoda) kötött együttműködési megállapodás után küldünk tájékoztató emailt. Elsődleges helyszín maga az intézmény, másodlagos pedig az intézményhez közeli művelődési ház. 

A szakkörök tervezett időintervalluma hétfő – péntek, délután 14.00-18.00 között lesz, korcsoportok szerinti beosztással.

A szakkör díja: 4 alkalmas bérlet ára: 20.000 Ft, ahol a gyermeknek 6 hét áll rendelkezésére, hogy 4 foglalkozáson részt vegyen, tekintettel az előre nem látható körülményekre (betegség, egyéb elfoglaltság).

A szakkör díja utólag, a bérlet lejártát (4 alkalom vagy 6 hét) követően kerül online formában kiszámlázásra. A díjbekérő határidőn belüli teljesítése a feltétele a jogosultságra ahhoz, hogy a gyermek további foglalkozáson részt vegyen.

A szakkör felépítése igazodik az adott év tanrendjéhez, azaz június végéig fog tartani.

Az évközi szünetekre ,,napközi jellegű, egész napos, önismereti, motivációs, felzárkóztató táborokat tervezünk, erről később tudunk részletekkel szolgálni.

Ezek mellett a szakkör időtartama alatt rendszeres lehetőséget biztosítunk szülői, családi konzultációra, ahol szeretetteljes tájékoztatást tudunk nyújtani a gyermekkel kapcsolatos észrevételekről, szakköri ,,munkájáról”, valamint a felmerülő kérdéseket is megvitatjuk.   

A konzultációra való jelentkezésről, részleteiről, hamarosan elérhető információkkal tudunk szolgálni a weboldalon.

A szakkört vezető tréner adatait (név, telefonszám, email cím) szintén az adott intézménnyel megkötött megállapodás után, a tájékoztató emailben kerül átadásra, akit bármilyen, szakkörrel kapcsolatos kérdésben keresni tudnak.

Szülők, nagyszülők részére szóló tréninggel kapcsolatos információk, helyszín, díjak, kapcsolat

A foglalkozások tervezett tematika alapján kerülnek megtartásra, a következő módon: igazodva a gyermekek szakköri tematikájához, 10 hónapos vázlat alapján jelöljük ki az aktuális témákat.

A tervezett témák folyamatosan bővülhetnek, változhatnak, az igényeknek és a felmerülő, nagyobb rétegeket érintő, megoldásra váró problémák tükrében. A foglalkozások 3 hetente kerülnek megrendezésre, időtartama 4 óra (20 perces szünettel). 

A foglalkozások tervezett időpontja elsődlegesen szombatonként délelőtt 9.00-13.00 között; másodlagosan péntekenként 16.00-20.00 között.

A tréning megtartása minimális jelentkezési számhoz kötött, ez 5 fő. Egy tréningen a résztvevők száma maximálisan 12 fő, aminek alapja a jelentkezési sorrend.

A tréningekre a weboldalon található Jelentkezési űrlap kitöltésével, valamint a foglalkozás kezdetéig – az előre egyeztetett módon (utalás, helyszíni fizetés) megtörtént, teljesítés után lesz meg a jogosultság.

A tréning díja: 20.000 Ft / alkalom.

A tréning pontos helyszínéről, időpontjáról az adott intézménnyel (iskola, óvoda, művelődési ház) kötött együttműködési megállapodás után küldünk tájékoztató emailt. Elsődleges helyszín maga az intézmény, ahol a szakköri foglakozások zajlanak, másodlagos pedig az intézményhez kötött művelődési (közösségi) ház. 

A foglalkozást tartó trénerünk elérhetőségét (név, telefon, email cím) a jelentkezést követően tudjuk email formájában megküldeni.

Lemondási feltételek: a tréning kezdési időpontja előtt 48 óráig lehetőség van a lemondásra, azzal a lehetőséggel, hogy a befizetett tréning díj, jogosultságot ad egy következő, szabadon válaszható trénigen való részvételre.

Csapatunk

Vizdárová Alzbeta

Vizdárová Alzbeta, Zsóka vagyok, óvodapedagógus és tanító, Gyermek és Ifjúsági Preventor™, mentor.

Blandl Zoltánné Ildi

Párkapcsolati Coach, Gyermek- és Ifjúsági Preventor™

Erdődiné Császár Viktória

Műkorcsolya edző, értékteremtő programokat szervezek gyermekek és szüleik részére

Dr. Dámócziné Nánási Tímea

Pszichoedukációs Preventor™, Pedagógiai és családsegítő mentor

Zádeczki Ildikó

Gyermek és Ifjúsági Preventor™, önismereti foglalkozásokatvezetek gyermekeknek

Ponecker Fanni

Felnőtt és gyermek életviteli tanácsadó, önismereti tréner

Kovács Krisztina

Zenetanár, személyiségfejlesztő és érzelmi intelligenciafejlesztő szakember

Kusztos Judit

HR kirendeltségvezető, coach,
Preventor™, tréner

Kirády Tímea

Gyermek és Ifjúsági Mester Coach, Preventor™

Szülők mondták...

„Rendkívül hálás vagyok a módszernek, nem csak gondolkodásomat és hozzáállásomat, hanem ezáltal egész életemet is megváltoztatta.”
T. Sándor

„A Tranzakcióanalízis segítségével 40 év után végre megismerhettem önmagamat, tudom, hogy ki vagyok, és hogyan kommunikáljak másokkal, hogy engem is olyan emberként, méghozzá felnőttként kezeljenek, amit szeretnék, és amit megérdemlek. Ha valami nehézséget érzek, akkor pedig a VMI-vel „csak” kiteszem és elengedem. Hálás vagyok az új emberért, aki vagyok.”
H. Krisztina

„Sosem gondoltam volna, hogy gyermekem problémája világít rá saját elakadásaimra. A Tranzakcióanalízis Gátló parancsainak feloldása mindkettőnk életét megváltoztatta, ma már boldog anya-lánya kapcsolatban élünk. El sem tudtam képzelni, hogy korábban hisztis lányom problémáit én magam okoztam közvetve és közvetlenül.”
K. Márta

„A Myrtill által megalkotott és kidolgozott VMI „kitevős és elengedős” módszer segítségével fiam számítógép és játék függősége már a múlté, és kitűnő tanuló.”
H. Balázs

„Gyermekem pánik rohama kisgyermek korától aggasztott és féltem, hogy életem végéig elkísér. Néha már saját magam is pánikoltam a kétségbe esés mellett, de sosem adtam fel. Mindig is kerestem a megoldásokat, csak nem hoztak átütő sikert. Mióta megismertem Myrtillt és módszerét, sem a pánikot, sem a félelmet nem ismerjük már, mindenki boldog és kiegyensúlyozott, és magam is segítek másoknak az életük megváltoztatásában és megoldásában.”
B. Barbara

Több, mint alapítvány!

Keressen bennünket!

Scroll to Top